Content is king

Waarom content king is? Bekijk een aantal websites en je komt tot de conclusie dat ze, vrijwel allemaal, voornamelijk uit teksten bestaan. Deze teksten houden de websites bij elkaar en zorgen dat ze opvallen voor zoekmachines.

Webteksten
Goede webteksten zijn van groot belang voor een succesvolle website.
Wie op wil vallen in de zoekmachines kan niet zonder content. Deze teksten kun je zelf schrijven, maar je kunt het ook laten doen. In beide gevallen geldt een aantal regels.

Zelf webcontent creëren
Wil je zelf webcontent schrijven? Geen punt. Als je gevoel hebt voor taal en het als een uitdaging ziet om webteksten te schrijven, kun je heel ver komen. Houd rekening met trefwoorden en de opbouw van je tekst. Grote kans dat je, na een paar keer geoefend te hebben, vanzelf leert hoe je webcontent het beste op kunt bouwen.

SEO-schrijver
Een SEO-schrijver weet wat er van hem verwacht wordt. In korte tijd heeft hij de belangrijkste trefwoorden gevonden en schrijft hij daar een tekst over. Deze tekst zal snel door zoekmachines geïndexeerd worden, waardoor ook het succes van je website toe zal nemen.

Content is belangrijk
Na het publiceren van een stevig artikel ben je er nog niet. Online is de concurrentie dan ook erg groot. Je zult continu in beweging moeten blijven door nieuwe teksten te schrijven, of dit te laten dolen. Alleen op die manier blijf je bovenaan in de lijsten staan.